TiP-Album - MaxHitRadio24

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

TiP-Album

Wekelijks komen er veel albums uit.
Maar er springt er meestal 1 uit die tot "Album van de Week" word gekozen.
Voor week 43 is dat.
-------------------------------------

Melanie C – ‘Melanie C

Om dit album te maken, werkte Chisholm samen met en werd beïnvloed door een groep jonge - en meestal vrouwelijke - muzikanten, waaronder Rae Morris, Shura en Nadia Rose, waarvan de laatste op het vlotte en soulvolle ‘Fearless’ verschijnt. Billie Eilish was ondertussen de inspiratie achter het donkerste nummer van het album ‘Nowhere To Run’, dat glitches en trilt door sombere, onheilspellende pop. Met dit jonge bloed aan haar zijde klinkt de Spice Girl verjongd, vol leven en energie terwijl ze zich een weg baant door coole clubknallers over het breken van giftige relaties ('Blame It On Me') en disco-odes voor uitgaan op de pull ('In And Out Of Love').

Deze plaat werd ook geïnspireerd door Chisholms tijdtouren met de drag-troupe Sink The Pink, wat zich manifesteert in zijn kleurrijke geluiden en zelfverzekerde houding. We zien overal een glimp van de ster die haar zelfverzekerde hoogtepunt bereikt, zoals op de licht tropische funk van ‘Overload’ wanneer ze voor het eerst zingt: "Ik wil niet je acceptabele versie van mij zijn". Later verandert die verklaring in een ferme bewering dat ze 'niet een of andere verwaterde kopie zal zijn', hoe ongemakkelijk dat iemand anders ook maakt.

Er zijn hier en daar wat misbaksels. ‘Escape’, de details die proberen weg te komen van het eindeloze sleur van alledag, is zo ingetogen dat het geen indruk maakt. ‘Here I Am’ heeft ondertussen het tegenovergestelde probleem: zichzelf te gaar koken op punten in OTT-theatrics. Afgezien van deze misstappen, is ‘Melanie C’ een stimulerende, opbeurende plaat die niet alleen dient als het beste werk van de maker in decennia, maar ook als een bron van de broodnodige kracht en positiviteit..


Tracks:

1.  Who I am
2. Blame it one me
3.  Good enough
4.  Escape
5.  Overload
6.  Fearless
7. Here I am
8.  Nowhere to run
9.  In and out of love
10.  End of everything

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu